Author |
Message |
< Nasze dzieci ~ Pokaz iluzji dla dzieci. Znacie jakiegoś iluzjonistę który ma repertuar przeznaczony dla młodszej grupy? |
registered_lady
|
Posted: Sun Jan 21, 2018 10:17 pm |
|
|
Posts: 104Location: PniewyJoined: Thu Mar 06, 2014 11:06 am
|
Hej forumowicze. Nasz miejski ośrodek dostał dofinansowanie z budżetu miasta na organizację kilku ciekawych pokazów dla młodszych widzów. Jeden z naszych pomysłów przewiduje pokazy magii i iluzji. Znacie jakiegoś magika który dobrze radzi sobie z dziećmi?
|
|
|
jurydyka
|
Posted: Sun Jan 21, 2018 11:07 pm |
|
|
Posts: 107Location: CzęstochowaJoined: Thu Mar 06, 2014 11:07 am
|
Wydaje mi się że prawie każdy ceniący się iluzjonista albo magik ma repertuar dla młodszych widzów. Pierwsza lepsza strona w google pozwoli ci to sprawdzić.
|
|
|
Mortuus
|
Posted: Mon Jan 22, 2018 1:42 am |
|
|
Posts: 101Location: JedwabneJoined: Thu Mar 06, 2014 11:00 am
|
Świetny pomysł ta iluzja dla dzieci. Na pewno wiele maluchów będzie zachwycona magicznymi sztuczkami. Jeżeli chodzi o kogoś kto potrafi zachęcić dzieci do zabawy i przy okazji zmusić do myślenia to na pewno pan Filip ze strony http://piestrzeniewicz.pl/. Słyszałem o nim dużo dobrego.
|
|
|
TORMENT
|
Posted: Mon Jan 22, 2018 3:33 am |
|
|
Posts: 109Location: PoznańJoined: Thu Mar 06, 2014 10:58 am
|
Na jego stronie pisze że bardzo mocno wchodzi w interakcję oraz zaprasza dzieci na scenę kilka razy podczas występu. Ciekawe jak to się ma w praktyce bo jeżeli tak to na pewno dobrze to wpływa na dzieci ;)
|
|
|
Jagoda Karwowska
|
Posted: Mon Jan 22, 2018 5:14 am |
|
|
Posts: 61Location: HrubieszowJoined: Fri Aug 21, 2015 12:58 pm
|
Moja córka była kiedyś na jego występie i bardzo dobrze się bawiła. To nawet nie pokaz iluzji ale takie mini przedstawienie. Muzyka, narracja jak w filmie oraz sztuczki. Sama pewnie czuła bym się tam jak dziecko :)
|
|
|
Jacek87
|
Posted: Mon Jan 22, 2018 7:32 am |
|
|
Posts: 42Location: Stara MilosnaJoined: Fri Aug 21, 2015 12:56 pm
|
Takie pokazy są bardzo pouczające dla dzieci. Jeżeli prowadzący dobrze sobie radzi na scenie to potrafi je zmusić do myślenia ale przy okazji bawi i uczy. Widziałem kiedyś taki występ w szkole ale gościu oprócz pokazywania sztuczek nic więcej nie robił. Fajnie się patrzy na znikające karty ale po wyjściu z sali nikt już o tym nie pamięta.
|
|
|
|